Hoe start ik een actie?

1. Bedenk een actie of doe mee aan een evenement
Zet een bijzondere sportprestatie neer en vraag om een donatie. Denk aan hardlopen, wielrennen of skaten. Of trek je kookschort aan, bak heerlijke muffins en verkoop ze in je omgeving. Organiseer een (online) pubquiz, zamel statiegeldflessen in of organiseer een sponsorloop op je school. Wees creatief en bedenk iets ludieks, alles is mogelijk!

2. Laat het iedereen weten
Om geld op te halen, heb je een actiepagina nodig. Deze maak je hier aan. Maak je actiepagina zo persoonlijk en volledig mogelijk met motivatie en foto. Dit helpt bij het werven van sponsoren. Download ons in actie logo voor op al jouw uitingen. Vervolgens laat je iedereen weten dat je in actie komt voor nierpatiënten. Kijk eens bij onze tips, die helpen je vast en zeker goed op weg.

3. Deel je pagina
Je persoonlijke actiepagina kun je op verschillende manieren delen. Op je egen actiepagina staan icoontjes van diverse sociale media: Facebook, Twitter, Whatsapp, Instagram, LinkedIn, E-mail, widget, QR-code, houd mij op de hoogte button en Tikkie. Door op deze icoontjes te klikken wordt er een koppeling naar jouw actiepagina gemaakt in bijvoorbeeld whatsapp, Facebook, Instagram, LinkedIn of een e-mail. 

Via het rode icoontje wordt er een QR-code zichtbaar, die anderen direct kunnen scannen om jou te steunen. Mocht je bijvoorbeeld op een verjaardag zijn en iemand geeft aan jou te willen steunen, dan kun je deze QR-code gemakkelijk laten zien. Als de ander deze QR-code scant, komen ze direct op jouw donatiepagina uit.
De QR-code kun je ook downloaden en bijvoorbeeld op een flyer of poster plaatsen. Op zoek naar een makkelijker optie? Je kunt ook een QR-code poster maken door op ‘Maak een QR-poster’ te klikken. Deze wordt vervolgens automatisch gegenereerd en gedownload. Op een computer of laptop kun je deze terugvinden bij bestanden – downloads.

4. Haal je doel
Jij bepaalt zelf hoeveel geld je ophaalt met je zelf bedachte actie. Als je mee doet aan een evenement, vragen we je om een bepaald bedrag op te halen. Wat je ook doet en hoeveel geld je ook ophaalt, jij ben goed bezig want je haalt geld op voor genezing van nierziekten. En dat vinden wij geweldig!

Start je eigen actie of doe mee aan een evenement