T

De Klim: Fondsen voor Onderzoek naar Kunstnieren

Tugrul Irmak

Still to go

from €300,000 (0%)
0 m Covered
My goal 41 km | Reached 0%

Ik ben al sinds mijn 13e nierpatiënt. Mijn nieraandoening verslechterde gestaag tot ik in september 2022 begon met peritoneale dialyse. Ik deed dit tot 30 mei 2023, toen ik een nier van mijn moeder kreeg.

Sinds juni 2023 werk ik als onderzoeker in het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Mijn doel hier is om een volledig implanteerbare kunstnier te ontwikkelen, zodat dialysepatiënten bevrijd kunnen worden van de last van dialyse. En transplaatspatiënten van het leven kunnen genieten zonder het altijd aanwezige schrikbeeld van terugkeer naar dialyse.

Op dit moment heb ik bij lange na niet de middelen die ik nodig heb. Het geld dat ik heb ingezameld is voor een promovendus die me de komende 4 jaar zal helpen bij dit onderzoek. Hopelijk kunnen we tegen die tijd ons apparaat implanteren in een nierloze geit en zijn leven in stand houden, net zoals dat bij mij zou gebeuren als mijn donornier het zou begeven.

Dit is een grote onderneming waar veel levens van afhangen. Daarom ben ik ook bereid om mijn leven en mijn inspanningen op het spel te zetten met mijn voorgestelde geldinzamelingsactie.

Mijn doel is om 41 toppen van de Alpen boven de 4.000m te beklimmen in het seizoen 2024, de periode juni 2024 - september 2024. Ik ben een alpinist die technische toppen heeft beklommen in de hele Alpen. 1,5 maand voordat ik met dialyse begon heb ik solo gerockt in de Auguille Rogues.

Alpiene klimmen is inherent riskant, maar niet zoveel als het risico waarmee dialysepatiënten elke dag overleven. Door dit te doen, hoop ik ons onderzoek naar het verbeteren van hun leven te bevorderen.

 

View all
€100 10-10-2023 | 14:33