Endeavor

Discover your potential
from €1,500 (106%)

‘We zullen alles geven om het einddoel te halen’

Bjorn van de Langenberg en Judith Huysmans hebben zichzelf een mooie uitdaging gegeven: ze zwemmen in september 13km lang het meer van Gruyères over voor de Nierstichting. 

Bjorn en Judith kennen elkaar vanuit het vak: beide hebben ze een onderneming in sport evenementen, Endeavor en Super Sport Events. Bjorn is daarnaast sinds het begin al betrokken bij de organisatie van de Tour de Gruyères. Hij is verantwoordelijk voor het sportieve deel en ondersteunt de wielrenners tijdens de fietstocht door de bergen.

Bjorn: “Judith en ik begrijpen elkaar goed. We zijn beiden ondernemers en hebben daarnaast de nodige hobbels in het leven overwonnen en zien sport als een manier om de kracht in onszelf te ontdekken. Daag jezelf uit, dan verleg je je grenzen en ontdek je dat je tot meer in staat bent dan je denkt. Doordat we beide op dezelfde manier in het leven staan kwam het idee om samen te werken en samen te sporten richting een mooi doel.”

Voor twee sporters moest dat natuurlijk wel een echte uitdaging zijn. “Ik ben weliswaar een sportman, maar zwemmen doe ik niet zo vaak. Judith gaf aan dat ze graag een meer in Zwitserland wilde overzwemmen. Door mijn betrokkenheid bij de Tour de Gruyères dacht ik natuurlijk gelijk aan het meer van Gruyères. In de afgelopen jaren heb ik gezien welke impact een nierziekte op iemands leven heeft. Daar wilde ik iets extra’s voor doen. Zo kwam het plan mooi samen om met deze sportieve uitdaging geld in te zamelen voor nierpatiënten.”

Op 5 september 2020 vindt de actie plaats. Dan zwemmen ze 13 km het meer over. Ze verwachten er minimaal 6 uur over te doen. Geen geringe prestatie en de twee zijn dan ook al een tijd aan het trainen. Bjorn: “Het zal best pittig worden. Ik voel me net als één van de deelnemers van de Tour de Gruyères die voor het eerst de berg op fietst. Ik heb deelnemers soms letterlijk naar de top moeten duwen en het is prachtig om te zien als ze het dan toch halen. Net als zij zal ik samen met Judith alles geven om ons einddoel te halen. Met soortgelijke trajecten hopen we in de toekomst ook anderen te inspireren en te begeleiden.”

View all
€50 13-09-2020 | 15:51
€25 09-09-2020 | 22:15
€15 07-09-2020 | 19:29
€115 06-09-2020 | 22:24
€15 06-09-2020 | 08:15