Dennis maakt grote stappen voor zijn zoontje Pim

In september maakte Dennis grote stappen voor nierpatiënten, zoals zijn zoon Pim (2), die ernstige nierproblemen heeft. Terwijl de artsen al een jaar zoeken naar oorzaken, kwam Dennis op een sportieve manier in actie tijdens de Dam tot Damloop in het Nierstichting team.

Onzekerheid is onze realiteit

‘Overmatig plassen was aanvankelijk de reden om met Pim naar de kinderarts te gaan. De situatie bleek veel ernstiger dan we dachten. Na een echo van zijn nieren moest Pim in het lokale ziekenhuis blijven, waar zijn situatie dag na dag verslechterde. We werden doorverwezen naar het AMC in Amsterdam waar Pim een zware operatie onderging. Vooral zijn linker nier bleek er slecht aan toe. Maar aanhoudende onderzoeken geven tot nu toe geen uitsluitsel over wat er met onze zoon aan de hand is.  Zonder diagnose kunnen wij geen inschatting maken over Pims toekomst en kunnen wij hem niet goed voorbereiden op wat hem te wachten staat. Heeft hij ooit een donornier nodig? Zal hij moeten dialyseren? Die onzekerheid is vreselijk, maar op dit moment wel onze realiteit.

Onderzoek is belangrijk

‘Ik liep de Dam tot Damloop voor mijn zoon Pim, omdat ik ervaar hoe belangrijk het is om de oorzaken van nierproblemen te achterhalen. Het vrolijke ondernemende jongetje dat overal op klimt zien we steeds meer veranderen in een kind dat dagelijks doodmoe tegen zijn ouders aanleunt. Spontane uitstapjes met familie of vrienden moeten we veel meer plannen. Als ouder wil ik niet dat mijn kind vervelende onderzoeken moet ondergaan. Ik wil dat hij opknapt. Met mijn bijdrage aan de Nierstichting hoop ik dat er meer onderzoek naar nierziekten gedaan kan worden. Voor Pim en voor alle andere kinderen met een nieraandoening.’

Pim geeft mij kracht

‘Dat ik de vader van een ziek jongetje ben staat niet op mijn voorhoofd, maar het geeft mij wel kopzorgen. Voor mij is hardlopen een manier om mijn hoofd leeg te maken. Naar een hele of een halve marathon toe trainen geeft mij focus. Iets wat mijn vrouw en mij in deze fase goed van pas komt. De moedeloosheid ligt soms op de loer en dan helpt intensief bewegen. Ook mijn eigen kind zien spelen, geeft mij de kracht om door te zetten.’

Kom net als Dennis in actie voor nierpatiënten.

Start ook een actie