Dam tot Damloop 2022

Na twee afgelaste edities, rennen we dit jaar eindelijk weer de Dam tot Damloop op 17 en 18 september! Als Nierstichting willen we tijdens dit fantastische evenement met een grote groep impact maken en geld inzamelen voor de genezing van nierziekten. We willen natuurlijk impact maken door met een grote groep aan dit fantastische evenement deel te nemen. Tijdens het weekend zijn er 2 afstanden waar je aan deel kan nemen.

 

Damloop by Night - 5 Engelse mijl (8km)

Het feestje waar iedere hardloper bij moet zijn. Geniet onderweg van DJ's, bandjes én spectaculaire lichtshows.De Damloop by night vindt plaats op zaterdagavond 17 september en start vanaf 19.10 uur.

Bekijk hier neer informatie en de aftermovie van Damloop by Night 2019

De kosten voor deelname aan de Damloop by Night bedragen €32,50 en we vragen een minimaal streefbedrag van €150 aan donaties.


Damloop - 10 Engelse mijl (16km)

De hoofdafstand tijdens de Dam tot Damloop is de 10 Engelse Mijl. Je rent een parcours tussen Amsterdam en Zaandam. De 10 Engelse Mijl vindt plaats op zondag 18 september.

Bekijk hier meer informatie en de aftermovie van Damloop 2019

De kosten voor deelname aan de Damloop bedragen €30 en we vragen een minimaal streefbedrag van €150 aan donaties. De deelnamekosten kunnen voor deze teams worden betaald op basis van een factuur.

Tot 4 september is inschrijven mogelijk mits de startkaarten nog beschikbaar zijn.


Informatie deelname 
Wil je meer informatie over jouw deelname aan de damloop? Neem dan contact op met Nicole Prinz via nicoleprinz@nierstichting.nl

Tijdens jouw deelname aan de Damloop voor de Nierstichting kan jij in het shirt van het team van de Nierstichting rennen. Als je €150 euro op hebt gehaald krijg je jouw t-shirt toegestuurd. Let er wel op dat je jouw juiste shirtmaat alvast opgeeft bij het aanmelden. Kijk voor een goede maatkeuze naar de maattabel

Loopshirt voor 10EM
Het loopshirt voor de 10EM op zondag 18 september 2022 wordt komende periode door ons ontworpen. Als het ontwerp af is zal deze met jou worden gedeeld.

Loopshirt voor 5EM
Dit is het loopshirt voor de 5EM op zaterdagavond 17 september 2022. Iedereen loopt in dit shirt.

Het feestje waar eigenlijk iedere hardloper bij moet zijn: de Damloop by night! Rennen met een big smile op je gezicht en onderweg genieten van de vele DJ's, bandjes én spectaculaire lichtshows. De Damloop by night vindt plaats op zaterdagavond 17 september.

Parcours

De 5 Engelse Mijl start op de Vermiljoenenweg in Zaandam. Samen met 12.000 andere lopers in hetzelfde speciale ASICS Runningshirt loop je in het donker een afstand van 8 km door Zaandam. Het parcours loopt deels over het traditionele parcours van de 10 Engelse Mijl. Het parcours gaat vervolgens via de Zuiddijk naar de Voorzaan. Waar vervolgens na de Den Uylbrug in de Havenstraat de bewoners het gezellig hebben gemaakt en de lopers aanmoedigen voor de laatste 3 kilometers. Waar eenmaal de Badhuisweg wordt bereikt, lopen de lopers daarna de drukke binnenstad van Zaandam binnen waar rijen dik met supporters staan in de Peperstraat. De finish van de Damloop by night en tevens de finish van de Dam tot Damloop een dag later.

Start en finish

De 5 Engelse Mijl start vanaf 19.10 uur. De start van de Damloop by night bevindt zich in Zaandam op de Vermiljoenenweg.

Startvakken
De start van de Damloop by night 5 Engelse Mijl vindt plaats op de Vermiljoenweg in Zaandam (nabij het Dam tot Dam Park). De start vindt plaats in negen startgroepen tussen 19.10 tot 21.05 uur. Bij de recreatieloop worden de startvakken op verwachte eindtijd ingedeeld. Let op! Het is verplicht om te starten in het startvak waarin je bent ingedeeld.

Alle deelnemers in de startvakken van de recreatieloop lopen in hun ASICS Damloop by night Runningshirt. Elk startvak is vanaf 25 minuten voor de starttijd geopend. Op borden bij de toegangsfuiken is duidelijk met kleuren en nummers aangegeven welke startnummers tot het betreffende vak behoren.

Parcours

De 10 Engelse Mijl start op de Prins Hendrikkade in Amsterdam. Daarna volgt direct de doorkomst door de IJtunnel, deze verbinding tussen het centrum en Amsterdam-Noord is alleen tijdens de Dam tot Damloop opengesteld voor hardlopers. Echt gezellig wordt het vanaf de Buiksloterdijk. De enthousiaste bewoners van de Landsmeerderdijk, Kadoelenweg, Stoombootweg en Appelweg staan klaar om je aan te moedigen. Na het Molenwijkpark ga je via het fietspad van de Verlengde Stellingweg naar de Noorder IJ- en Zeedijk in Zaandam, waar het parcours via de altijd gezellige Zuiddijk en de Dam naar de finish op de Peperstraat leidt.Start en finish

De 10 Engelse Mijl start om 10.19 uur. De start van de Dam tot Damloop bevindt zich in Amsterdam op de Prins Hendrikkade. Alle starts vinden plaats vanaf de Prins Hendrikkade.

Startvakken
Op de Prins Hendrikkade zijn vijf startvakken ingedeeld. Elk startvak is vanaf 20 minuten voor de starttijd geopend. Op borden bij de toegangsfuiken is duidelijk met kleuren en nummers aangegeven welke startnummers tot het betreffende vak behoren. De startvakken van de recreatieloop worden ingedeeld op basis van de opgegeven streeftijd. Uiterlijk 10 minuten voor de start dient elke loper in het startvak aanwezig te zijn. De vakken worden meerdere malen voor een startgroep gebruikt. Let op! Het is niet toegestaan in een eerdere startgroep te starten. Later starten is wel mogelijk.

Bekijk hier de indeling van de startvakken en de plattegrond van het startgebied.


Finish 

De finish is op de Peperstraat in Zaandam. De tijdslimiet van de 10 Engelse Mijl is 2 uur. De finish sluit om 17.00 uur. Je dient onderstaande punten voor genoemde tijden te zijn gepasseerd: 

  • 6 km 15.45 uur
  • 11 km 16.22.30 uur
  • 14 km 16.45 uur

Lopers die op basis van het passeertijdenschema worden ingehaald door de bezemwagen en dus de gestelde tijdslimiet zullen gaan overschrijden, worden gevraagd hun race te beëindigen en uit veiligheids- en gezondheidsredenen plaats te nemen in de bezemwagen. Mocht je, ondanks het verzoek, toch besluiten jouw race voort te zetten, dan doe je dit op eigen risico. Het parcours wordt immers, na het passeren van de bezemwagen, weer vrij gegeven voor al het wegverkeer. De bezemwagen brengt uitvallers naar het Dam tot Dam Park in Zaandam. Je komt dan niet in aanmerking voor een medaille en wordt ook niet in de uitslagen opgenomen.

Bekijk alle
€ 25 07-10-2022 | 22:29 Aan: Rennen voor een goed doel
€ 5 19-09-2022 | 20:58 Aan: -
€ 25 18-09-2022 | 14:27 Aan: FUN, FIETSEN EN FUNDRAISING NIERSTICHTING
€ 15 18-09-2022 | 11:21 Aan: Arjen 16km Nierstichting
€ 15 18-09-2022 | 10:31 Aan: Arjen 16km Nierstichting