Start je eigen statiegeldactie

Lege flessen brengen statiegeld op, zowel glazen als (kleine) plastic flessen, maar sinds kort ook blikjes (met het logo statiegeldblik). Start jouw eigen statiegeldactie, het is eenvoudig.

Hoe werkt het?
Vraag eerst je supermarkt in de buurt of jij een statiegeldactie mag houden voor de Nierstichting. Maak een poster en hang deze bij de flessenautomaat of de donatiebus in de supermarkt. De poster moet klanten uitnodigen om hun statiegeld te doneren aan de Nierstichting.

De supermarkt bepaalt hoe doneren in zijn werk gaat. Bij sommige supermarkten is een speciale donatieknop aanwezig op de flessenautomaat. In dat geval hoef je alleen het logo van de Nierstichting aan te leveren aan de supermarkt.
Bij andere supermarkten kun je gebruikmaken van een speciale, afgesloten donatiebus. Vraag je supermarkt voor een geschikte bus.

Poster maken
Maak je persoonlijke poster. Dat gaat als volgt. Maak eerst een actiepagina aan voor jouw statiegeldactie. Nadat je een actie hebt aangemaakt en bent ingelogd, zie je op je persoonlijke actiepagina de tab Maak een poster. Volg de instructies (je kunt zelf een foto en tekst kiezen) en download de poster. Die kun je vervolgens afdrukken en ophangen in de winkel.
Heel veel succes met je actie!

Heb je vragen? Neem contact op via actie@nierstichting.nl. We proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Voorbeeldposter