‼️ Toch 100 km geschaatst ‼️

28-01-2023 | 23:34

Ik heb gisteren toch meer dan 100 km kunnen schaatsen !! 

Ondanks de afgelaste tocht! Donderdagochtend kregen we te horen dat de tocht van vrijdag 27 januari niet door zou gaan vanwege te slecht en onveilig ijs. Met de reisgroep hebben we toen een een bergwandeling gemaakt in de veronderstelling dat we vrijdag toch niet het ijs op mochten, net zoals de voorgaande dagen.

Maar 's middags bleek dat een klein recht stuk ijs inmiddels beschaatsbaar was. Dus was de keus snel gemaakt om vrijdag alsnog te gaan schaatsen (alhoewel de spierpijn van de bergwandeling wel wat roet in het eten zaaide 😳).

Vrijdag heb ik met een deel van de reisgroep en honderden anderen op eigen gelegenheid op dat kleine stukje ijs heen en weer geschaatst. Geen officiële tour, dus ook geen catering, niet op internet te volgen etc. Maar een recht baantje van amper 2 km lang waarop ik de hele dag heen en weer geschaatst heb. Schaatsen-stoppen-omdraaien-schaatsen (en zo tig keer), met tegenliggers, mensen met sleetjes, honden en kinderwagens, veel scheuren in het ijs, en daarbij ook wedstrijd marathonschaatsers die trainden voor het NK en als snelheidsduivels op dit drukke stuk ijs passeerden. Dus verre van ideaal, en ik ben 's ochtends dan ook niet van start gegaan met het idee dat 100 km haalbaar was.

Maar....... het is toch gelukt! Ik heb uiteindelijk toch 100 km geschaatst!! 🏆

Mede groepsgenoten hebben nog geregeld dat ik persoonlijk ben gehuldigd door Henk Angenent (die de legendarische woorden uitsprak zelf nooit op dit slechte ijs te zou zijn gestapt 😂), dus wat wil je nog meer.  Geen officiële alternatieve elfstedentocht, maar wel missie geslaagd
En 's avonds ons natuurlijk enorm uitgeleefd op het blarenbal - welverdiend!

Dank allemaal voor jullie support, steun en medeleven de afgelopen tijd. Ik ben enorm blij dat ik toch mijn missie heb kunnen volbrengen! 

Lieve groet,
Mayke