Veel gestelde vragen

Waar vind ik informatie over de Nierstichting
Alle informatie over de Nierstichting en nierziekten vind je op www.nierstichting.nl. Uiteraard kun je de Nierstichting ook vinden op Facebook en Twitter.

Wat gebeurt er met mijn donatie?
De donaties aan jouw actie gaan rechtstreeks naar de Nierstichting. Dankzij jouw actie kan de Nierstichting werken aan preventie, voorlichting en wetenschappelijk onderzoek. Zo zetten wij alles op alles voor de ontwikkeling van de draagbare kunstnier. En strijden we voor het verkorten van de wachtlijst voor een donornier.

Hoe kan ik helpen?
Helpen kan heel eenvoudig door zelf een actie te starten of aan een bestaande actie mee te doen. Zo kun je rennen, fietsen of wandelen met de Dam tot Dam. Of roei mee met de KidneyRow. Ook kun je natuurlijk een actie sponsoren.

Acties

Hoe vergroot ik het succes van mijn actie?
Allereerst is het belangrijk dat je een actie doet die goed bij je past. Doe iets waar je goed in bent of wat je leuk vindt. Dit vergroot je kans op succes.. De best lopende acties vertellen ook een persoonlijk verhaal. Vertel mensen waarom jij in actie komt voor nierpatiènten en waarom de Nierstichting jouw steun verdient. Kijk ook eens naar de pagina met 10 tips voor een succesvolle actie.

Zijn er promotiematerialen beschikbaar voor mijn actie
De Nierstichting helpt je graag bij jouw actie. Zo vind je hier tips voor een succesvolle actie en kun je het actielogo en de basis voor een poster of flyer hier downloaden.
Wil je gebruik maken van donatieboxen, pennen, sponsor-enveloppen, stempelkaarten of bijvoorbeeld sportshirts? Stuur dan een mail naar: actie@nierstichting.nl en vermeld je naam, actie met je vraag en je adresgegevens. We sturen deze materialen alleen op aanvraag om de kosten zo laag mogelijk te houden zodat we zo veel mogelijk geld te kunnen besteden aan onderzoek en voorlichting.

Hoe kan ik contant geld naar mijn actie overmaken?
Contant geld kun je het beste op je eigen rekening storten waarna je via je actiepagina het bedrag overmaakt via de button ‘Steun’. Zo wordt dat bedrag direct opgeteld bij de andere bedragen die op jouw actie zijn gestort. Is er voor jouw actie ook contant geld opgehaald, bijvoorbeeld via een collecte, verkoop of entree? Stort dat geld dan bij voorkeur op je eigen rekening en maak via je actiepagina het bedrag over via de rode knop ‘Steun’. Het bedrag dat je op die manier overmaakt wordt direct opgeteld bij de andere bedragen die op jouw actie zijn gestort.

Actiesite

Hoe start ik een actie?
Heel simpel. Klik op de knop ‘Kom in actie’ of ga naar de ‘Doe mee’-pagina. Je kunt hier kiezen om een eigen actie neer te zetten of mee te doen aan een bestaande actie.

Hoe kan ik mijn bestaande actiepagina aanpassen?
Nadat je bent ingelogd zie je een menubalk met 'Mijn acties'. Klik hierop en je komt op een pagina waarop jouw acties staan. Naast iedere actie vind je de knop ‘Wijzigen’. Klik hierop en pas je actiepagina aan.

Wat houdt 'deelname toestaan' in?
Organiseer je een actie waaraan meer mensen mee mogen doen? Bijvoorbeeld een dansmarathon of ga je met een groep mensen op sportavontuur en is er ruimte voor meer deelnemers? Vink dan ‘Deelname toestaan’ aan op het actieformulier. Je kan dan ook nog de optie ‘Teams toestaan’ aanvinken. In dat geval kunnen ook teams zich aanmelden voor jouw actie.

Hoe kan ik nog een keer een actie voeren?
Heb je al eens een actie voor ons gedaan en ben je zo enthousiast geworden dat je nog eens voor ons in actie wilt komen? Dat kan natuurlijk! Als je eenmaal bent aangemeld als actievoerder, kan je heel simpel een nieuwe actie starten. Log in en klik daarna op ‘Mijn acties’. Op deze pagina zie je onder jouw acties de knop ‘Nieuwe actie aanmaken’.

Wat te doen als ik mijn wachtwoord ben vergeten?
Klik eenvoudig op inloggen en dan op wachtwoord vergeten. Je krijgt onmiddellijk een nieuw wachtwoord toegestuurd.